Maarten Vandenabeele
| 14 reacties

Inter liet op het veld van staartploeg Bologna geen steek vallen op weg naar de scudetto. AS Roma moest zich nauwelijks inspannen om de drie punten thuis te houden tegen Siena.

Bologna - Inter 1-2

In een saaie eerste helft, die aan een laag tempo werd afgewerkt, waren de kansen erg schaars. Inter was licht de betere, maar meer dan een snoeihard afstandschot van Ibrahimovic was er ook niet te bespeuren.
Even voor het uur kwamen de Nerazzurri op voorsprong: op een hoekschop torende Adriano boven iedereen uit en kopte de bal tot bij Cambiasso, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om de 0-1 tegen de netten te prikken. Bologna, met Mudingayi alomtegenwoordig op het middenveld, kon niet meer afwachten en met de inbreng van Marazzina werd de thuisploeg dreigender. Julio Cesar kwam enkele keren gepast tussenbeide, maar toen Britos zo'n 10 minuten voor tijd precies naast de paal binnenkopte, had de Inter-doelman geen verhaal en kwam de thuisploeg verdiend langszij. Balotelli werd door Mourinho nog ingebracht om toch nog een zege te forceren. De grote belofte mocht 3 minuten na de gelijkmaker een vrije trap nemen. De bal ging alles en iedereen voorbij en viel via de paal in doel: 1-2. De thuisploeg zette een slotoffensief in en Julio Cesar had nog een geweldige reflex in huis om een kopbal van Di Vaio.

AS Roma - Siena 1-0

AS Roma begon heel erg slap aan de wedstrijd tegen Siena. Net voorbij het uur lukte het dan toch om op voorsprong te komen: Taddei schoot hard en hoog in doel, 1-0. Siena slaagde er daarna niet in om ook maar één doelkans af te dwingen, zodat de Giallorossi een zuinige zege behaalden. boven iedereen uit en hij kopte de bal in de voeten van alomtegenwoordig op het middenveld, ging wat aanvallender spelen en met de inbreng van