Real Madrid blaast titelstrijd nieuw leven in

Jeroen Pyl
| 6 reacties

Barcelona zit in een dipje. De Catalanen liepen gisterenavond in eigen huis tegen een 1-2 nederlaag aan tegen stadsgenoot Espanyol. Real Madrid verpletterde Betis met 6-1 en nadert zo tot op zeven punten van de aartsrivaal.

Er heerste een gespannen sfeer in Camp Nou en dat moet scheidsrechter Carlos Delgado Ferreiro ook gevoeld hebben. In een bitsige eerste helft verloor hij de controle over de partij, wat in een kaartenfestijn resulteerde. Toen Seydou Keita op het halfuur een tackle inzette op Moises trok Ferreiro, tegen alle verwachtingen in, onmiddellijk rood.

De bezoekers maakten gretig gebruik van de man-meer-situatie. In het vierde kwartier van de wedstrijd ontbond Ivan De La Peña (foto) zijn duivels. De spelverdeler dook twee keer ongedekt op in de zestien van Barça: 0-2. Yaya Touré milderde nog op het uur voor de blaugrana, maar daar bleef het bij. Ferreiro floot zichzelf in de kijker door maar liefst twaalf keer het gele karton boven te halen.

Aartsrivaal en dichtste achtervolger Real Madrid profiteerde optimaal van de misstap van de Catalanen. Real speelde in een onwaarschijnlijke eerste helft Betis op een hoopje: 6-1 aan de rust. Raúl en Klaas-Jan Huntelaar scoorden twee keer. Sergio Ramos en Gonzalo Higuain dikten aan. In de tweede helft speelden de Koninklijke de partij rustig uit.

Villareal hield de punten thuis tegen Sporting Gijón. Na één minuut spelen was er al twee keer gescoord. Giuseppe Rossi bracht met zijn twaalfde treffer Villareal langszij na de openingstreffer van Mate Bilic. Joan Capdevila legde tien minuten voor rust de eindcijfers vast: 2-1. El Submarino Amarillo staat door de zege op de vierde stek.

Nummer drie Sevilla won de topper tegen Atlético Madrid. Jesus Navas besliste in de 87ste minuut de partij voor de thuisploeg. Sevilla neemt zo een optie op een Champions League-ticket. De voorsprong op Atlético bedraagt nu acht punten.