Atletico helpt stadsgenoot Real in titelstrijd

Steurbaut Kersten
| 15 reacties

Atletico Madrid heeft stadsrivaal Real een handje toegestoken in de titelstrijd. Atletico won in eigen huis na een spektakelrijke wedstrijd met 4-3 van koploper Barcelona.

De wedstrijd was nochtans goed begonnen voor de Catalanen. Na een onterecht afgekeurd doelpunt van John Heitinga voor de thuisploeg zette Thierry Henry Barcelona met een heerlijke krul in de kruising op voorsprong. Lionel Messi verdubbelde na een knappe individuele actie de score.

Diego Forlan trapte echter binnen de minuut met een hard afstandsschot de aansluitingstreffer binnen. Sergio Aguëro zette de bordjes na de rust weer op gelijke hoogte.

Het spektakel was nog lang niet gedaan. Henry bracht de blaugrana weer op voorsprong met zijn tweede van de avond. Tien minuten voor tijd was de Fransman echter de pineut na een strafschopfout op zijn landgenoot Florent Sinama Pongolle. Forlan twijfelde niet en benutte de strafschop. Aguëro zette in de voorlaatste minuut de kroon op het werk: 4-3.

In het klassement ziet Barcelona Real Madrid naderen tot op vier punten. De Koninklijke won zaterdag met 0-2 op het veld van Espanyol Barcelona, die op hun beurt hun stadsgenoot geen dienst bewezen. [MDN]