Grootmachten begaan geen misstap in Premier League

Jeroen Pyl
| 1 reacties

Chelsea en Liverpool naderen in de Premier League tot op vier punten van Manchester United. Chelsea won moeizaam via een late treffer van Didier Drogba. The Reds hadden het thuis iets makkelijker tegen Sunderland. Arsenal won bij Carl Hoefkens.

Hoefkens kreeg zelf geen speelminuten bij de hekkensluiter in Engeland, maar zag zijn ploeg al na vier minuten op achterstand komen. Nicklas Bendtner trof raak voor The Gunners. West Brom sloeg echter onmiddellijk tegen via een vrije trap van Chris Brunt.

Arsenal was heer en meester en dwong kansen af bij de vleet. Dankzij twee doelpunten op slag van rust van Kolo Touré en opnieuw Bendtner, gingen de troepen van Wenger met een ruime 1-3 tussenstand de rust in. In de tweede helft lieten de Londenaren nog na de voorsprong uit te diepen.

Een late treffer van Didier Drogba schonk Chelsea de drie punten. De Ivoriaan strafte een misser van Sol Campbell af, die onder een voorzet van José Bosingwa doorging. The Blues blijven het zo goed doen onder de hoede van interim coach Guus Hiddink.

Liverpool hield de punten op Anfield Road. The Reds waren heer en meester, maar zetten dat overwicht pas na de rust om in doelpunten. David N’Gog en Yossi Benayoun namen alle twijfels weg. Liverpool nadert zo, net als Chelsea, tot op vier punten van leider Manchester United. The Mancunians hebben echter nog twee wedstrijden te goed.