Uitkijken naar Wolfsburg - Bayern

Philippe Crols
| 0 reacties
Uitkijken naar Wolfsburg - Bayern
Foto: © SC

Na het interlandgeweld van de afgelopen week, is het opnieuw tijd voor het nationale voetbal. In de Duitse Bundesliga staat er komend weekend met Wolfsburg - Bayern München alvast een onvervalste topper op het menu.

Wolfsburg gastheer voor Bayern
Hertha BSC staat momenteel nog steeds aan de leiding. Het heeft een puntje meer dan Hamburg, Wolfsburg en Bayern München. Die laatste twee teams nemen het komend weekend tegen elkaar op in de Volkswagen Arena. Bij de ploeg van Felix Magath rekenen ze opnieuw op hun gouden driehoek Zvjezdan Misimovic (foto) - Edin Dzeko - Grafite. De kans dat de winnaar van de topper aan de leiding komt, is niet gering. Leider Hertha speelt komend weekend dan wel thuis, maar tegenstander Dortmund is behoorlijk onvoorspelbaar.

HSV, de laatste titelfavoriet, krijgt in eigen huis het bezoek van Hoffenheim, de promovendus die sinds de winterstop niet al te veel meer klaarmaakt. Toch mag de ploeg van sterke man Dietmar Hopp nog dromen van de titel. Hoffeheim heeft namelijk maar vijf punten minder dan de leider.

Hoogspanning in Karlsruhe
Zondagmiddag speelt Karlsruhe zijn laatste troeven uit in de strijd om het behoud. Momenteel staat de rode lantaarn afgezonderd op de laatste plaats. Komend weekend ontvangt het Borussia Mönchengladbach, ook een ploeg met degradatiezorgen. Als Karlsruhe wint, nadert het tot op twee punten van Gladbach.

Ook Frankfurt - Cottbus staat helemaal in het teken van de degradatiestrijd. Frankfurt staat dan wel twaalfde, maar het heeft slechts zes punten meer dan de voorlaatste, Cottbus.

De andere degradatiekandidaten hebben moeilijke wedstrijden voor de boeg. Zo speelt Bielefeld thuis tegen Schalke en ontvangt Bochum Stuttgart. Hannover trekt ten slotte nog naar Werder Bremen.

Zondag nemen ook Köln en Leverkusen het tegen elkaar op. Die wedstrijd lijkt nu al veel weg te hebben van een eindeseizoensmatch.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties