Fabregas: "Guardiola is idool"

Kristof Blomme
| 4 reacties
Fabregas: "Guardiola is idool"
Foto: © SC

Volgens Francesc Fabregas, de skipper van Arsenal is er nog geen enkel contact geweest tussen hem en Barcelona, de club waar hij als jeugdspeler actief was. De Spaanse middenvelder geeft wel toe dat trainer Guardiola zijn grote voorbeeld is.

In 2003 maakte de toen 16-jarige Cesc Fabregas de overstap van Barcelona naar Arsenal. In Engeland konden spelers jonger dan achttien jaar immers wel een profcontract tekenen in tegenstelling tot Spanje. Na één jaar bij de beloften maakte de piepjonge middenvelder meteen zijn opwachting in het eerste elftal. Ondertussen werd hij al enkele keren gelinkt aan zijn ex-club, maar volgens Fabregas is er nog geen enkel contact geweest tussen hem en Barcelona. Bovendien hoeft hij zijn huidige club niet per se te verlaten, hoewel hij wel prijzen wil pakken.

"Wanneer een speler zijn carrière beëindigt wil hij terugkijken op z'n carrière en zien dat hij belangrijk was en dat hij prijzen heeft gewonnen. Ik ben tevreden bij Arsenal, maar we hebben in vier jaar weinig trofeeën gepakt en dat is lang voor iemand die altijd wil winnen. Maar nu ik kapitein geworden ben bij Arsenal is de verantwoordelijkheid en de binding met de club nog groter. Het zou dan ook fantastisch zijn om als kapitein prijzen te pakken met Arsenal."

Toch sluit de Spanjaard een terugkeer naar Barcelona niet uit. "'Pep' was altijd mijn idool. Ik speelde altijd op dezelfde positie en met hetzelfde nummer 4. Hij was mijn held toen ik jong was. Ik probeerde hem te imiteren en nu toont hij als trainer hoe goed hij wel is. Het zou speciaal zijn om onder hem te voetballen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties