Premier League laat tv-partner vallen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Premier League laat tv-partner vallen
Foto: © SC

De Premier League heeft zijn tweede belangrijkste tv-partner de deur gewezen. De zender Setanta Sports kon de rechten niet meer betalen en dus werd het contract ontbonden.

Setanta Sports was na gigant Sky de tweede belangrijkste tv-partner van de Engelse Premier League. De zender bracht elk seizoen 48 wedstrijden op het scherm. Setanta wist echter niet genoeg abonnees te bereiken en kwam daardoor in financiële moeilijkheden. Het kon de rechten niet meer betalen, waarop de Premier League het contract ontbond.

De rechten van de 48 wedstrijden komen zo opnieuw op de markt. EPSN lijkt de grootste kanshebber om het pakket binnen te halen.

De Engelse clubs zullen zich wellicht weinig zorgen maken over het afblazen van de Setanta-deal. Zij ontvangen immers al 1,1 miljoen euro van hoofdrechtenhouder Sky. Bovendien zal ook het pakket van Setanta wellicht snel een nieuwe eigenaar vinden.

Voor de Schotse clubs is de situatie een stuk penibeler. De Schotse Premier League verkocht zijn volledige rechtenpakket aan Setanta en is dus ook volledig afhankelijk van de zender. Als Setanta zijn rechten niet kan betalen, dreigen een aantal kleinere Schotse clubs in de problemen te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties