Ook NEC denkt aan uitbreiden

Jimmy Wouters
| 5 reacties
Ook NEC denkt aan uitbreiden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Vleminckx zal komend seizoen niet voor een leeg stadion moeten spelen. NEC kan de huidige supporterstoeloop niet aan en wil nu haar stadion gevoelig uitbreiden.

NEC zit duidelijk in de lift. De vraag naar seizoenskaarten is zo groot dat de club genoodzaakt is om meer dan 750 N.E.C. supporters op een wachtlijst te zetten. Daarnaast heeft de Nijmeegse club ook al een wachtlijst voor skyboxen en er is een tekort aan kantoor- en hospitality-ruimten.

De club wil nu dan ook het huidige McDOS Goffertstadion uitbreiden naar een totale capaciteit tussen de 20.000 en 30.000 zitplaatsen. Die noodzaak werd bevestigd door een studie van Hypercube in opdracht van NEC. 

In het voorjaar van 2009 heeft N.E.C, Hypercube een opdracht verstrekt onderzoek te verrichten naar o.a. het potentieel in het verzorgingsgebied waaruit N.E.C. haar financiële middelen dient te halen die benodigd zijn om de sportieve ambitie te kunnen bekostigen. Dit onderzoek heeft N.E.C. laten verrichten om aan te kunnen tonen dat de behoefte voor een groter stadion ook daadwerkelijk ondersteund wordt vanuit de groeipotentie in de markt.

Zo stelt Hypercube dat NEC de laatste jaren te fel geremd wordt in haar groei omwille van de geringe capaciteit van haar stadion. Daardoor loopt de club heel wat inkomsten mis. Een uitbreiding naar een capaciteit tussen de 20.000 en 30.000 is daarom noodzakelijk.

NEC heeft het stadsbestuur van Nijmegen dan ook laten weten dat de club in eerste instantie gaat voor uitbreiding van het McDOS Goffertstadion op de huidige locatie. Daarnaast gaat de club ook kijken naar een andere locatie indien de plannen niet kunnen doorgaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties