Ook Brøndby kan niet winnen

In Denemarken werden gisteren nog drie matchen gespeeld van de eerste speeldag van het nieuwe voetbalseizoen.

FC Kopenhagen verloor de eerste wedstrijd en dus was het uitkijken wat stadsrivaal Brøndby zou doen. Die namen het thuis op tegen Odense. Het was OB dat het eerst gevaarlijk uit de hoek kwam via Chris Sørensen die een vrije trap nam vanop rechts. Keeper Stephan Andersen had er niet bij gekund maar werd gered door de paal. Net voor de rust viel het eerste doelpunt. Scheidsrechter Anders Hermansen had een slechte dag want een foutieve beslissing van hem leverde Brøndby een onterecht doelpunt op. Ousman Jallow ging neer en scheidrechter Hermansen besloot dat het Djemba-Djemba was die aan de basis van die val lag. Dat was hoegenaamd niet zo maar het leverde Brøndby wel een strafschop op die door Jallow in doel werd gewerkt. Net voor de rust viel de gelijkmaker. Jon Jönsson haalde Demba-Nyrén neer wat Odense een penalty opleverde die door Sørensen in doel werd geschoten.

Na de rust bleef het spelbeeld behouden, veel onderlinge duels en veel vrije trappen. Geen van beide ploegen slaagden er echter in om voor elkaars doel te komen. Met tien minuten gespeeld kon Demba-Nyré de bal vanop 25 meter in doel trappen, mede dankzij een erg passieve verdediging bij de thuisploeg. Nadat de bal een tiental minuten heen en weer gespeeld werd kon Michael Krohn-Dehli de bal tot bij Jönsson krijgen die er een doelpunt uit puurde. OB liet het er niet bij en zo kregen Gislasson, Demba-Nyrén en Espen Ruud nog kansen op doel. De partij eindigde uiteindelijk op 2-2.

In de match tussen HB Køge en Silkeborg, beide ploegen zijn de nieuwkomers dit seizoen in de SAS-Ligaen, zag het er lange tijd naar uit dat HB Køge de drie punten zou pakken maar het was Jesper Bech die uiteindelijk voor de gelijkmaker zorgde in de slotfase. De eerste helft begon met een beetje aftastend voetbal aan beide zijden. Het was Rajko Lekic die bij Silkeborg voor een beetje actie zorgde. Iets na het half uur kon Morten Nielsen voor HB Køge een goal maken. Hij stuurde de bal met een lob over keeper Lasse Heinze. Na de rust probeerde Silkeborg meer druk te zetten wat hen verschillende goede kansen opleverde voor zowel Lekic en Simon A. Pedersen zonder dat er een doelpunt van kwam. Zes minuten voor het einde van de match kon Jesper Bech de 1-1 binnenwerken.

Sønderjyske trad aan tegen Randers FC, de ploeg van trainer John “Faxe” Jensen. Het was de thuisploeg die het best uit de verf kwam in de eerste helft. Al in de achtste minuut kon Kenneth Fabricius de verdediging van Randers in de wind zetten en Kevin Stuhr-Ellegaard in het doel van Randers verschalken. Randers leverde goed combinatiespel en was veruit het gevaarlijkst maar slaagde er niet in om te scoren hoewel Marc Nygaard dichtbij kwam. Na de rust trok Sønderjyske zich terug op de eigen helft wat ook Randers deed besluiten om meer defensief te gaan spelen.