Mainz op een wolk naar Gladbach

Philippe Crols
| 0 reacties
Mainz op een wolk naar Gladbach
Foto: © SC

Borussia Mönchengladbach ontvangt vrijdagavond Mainz. Het is tevens de eerste wedstrijd van de vierde speeldag in de Bundesliga. Mainz is nog ongeslagen en stuntte vorige week nog tegen Bayern München.

Goede start

Zowel Borussia Mönchengladbach als Mainz werden voor aanvang van het seizoen bij de degradatiekandidaten geplaatst. Mainz kende bovendien een moeilijke voorbereiding, maar dat is sinds vorige week allemaal vergeten. Na de stuntzege tegen Bayern München telt de promovendus vijf punten en is dus is het nog steeds ongeslagen. Borussia Mönchengladbach is met 4 op 9 ook verre van slecht uit de startblokken geschoten.

Dante terug inzetbaar

Borussia Mönchengladbach speelde tot dusver nog maar een keer voor eigen volk, maar won die wedstrijd wel. Het wil daar tegen Mainz een vervolg aan breien. Dan zal het mogelijk wel minstens tweemaal moeten scoren. Omdat Logan Bailly, net als Filip Daems, nog steeds geblesseerd is, staat Christofer Heimeroth in doel.

Die kon in 19 wedstrijden nog geen enkele keer de nul op het bord houden. Gladbach recupereert achteraan wel Dante Bonfim (foto), de verdediger keert terug uit schorsing. Ook aanvaller Rob Friend is opnieuw inzetbaar. 

Bij Mainz geen problemen. Het kan aantreden met het team dat vorige week Bayern in het verlies speelde. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties