Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Old Trafford
ManU smeert Arsenal eerste nederlaag aan
Kevin Vanbuggenhout

Man United heeft de eerste topper van het seizoen gewonnen. Arsenal toonde zich een sterke tegenstander, maar verloor toch op Old Trafford met 2-1.

Voor Thomas Vermaelen was het zijn eerste topper in de Premier League, hij stond de hele match op het veld. Hij zag zijn team een goede eerste helft spelen, al dreigde United wel eerst een keertje. Arsenal kon de bal niet wegwerken en na een pass van Rooney schoot Fletcher over. Op die fase na had Man Utd het moeilijk om zijn wil op te dringen. Het betere voetbal kwam van Arsenal en de Gunners klommen vijf minuten voor rust op voorsprong. Arshavin kreeg ruimte en legde Old Trafford het zwijgen op met een prachtig schot. Foster kon de bal nog raken, maar meer zat er niet in voor de ManU-doelman.

Arshavin liet zich ook opmerken in de tweede helft. Hij haalde de achterlijn en zette laag voor waarna Van Persie bijna kon scoren. Foster redde met de voet. In vijf minuten tijd kantelde de wedstrijd dan in het voordeel van Manchester United. Almunia haalde Rooney neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Rooney zette de strafschop zelf om: 1-1. Arsenal antwoordde nog wel, Van Persie draaide een vrije trap tegen de lat. Vlak hierna resulteerde een vrijschop aan de overzijde wel in een doelpunt. Diaby kopte een vrije trap van Giggs in eigen doel: 2-1. Diaby trachtte zijn fout recht te zetten en ook in het juiste doel te scoren, hij schoot echter van dichtbij naast. Door de ommekeer in de wedstrijd was de veer bij Arsenal toch gebroken en ManU kreeg de kansen om een derde treffer te maken. Nani zette Berbatov alleen voor doel, maar hij miste zijn schot compleet. Bij de volgende kans passte Rooney naar de vrijstaande Nani. Hij zag zijn schot gered door Almunia en schoot de rebound over. Diep in blessuretijd knalde Van Persie de bal van dichtbij tegen de netten, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel van Gallas. Arsène Wenger werd nog naar de tribune gestuurd, de drie punten waren voor Man United.

Manchester United smeerde Arsenal zo zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. De Gunners maakten nochtans een behoorlijke indruk, maar gaven de match in vijf minuten tijd uit handen. ManU heeft zijn eerste zege in een topper al op zak.