Stoke wint, Wolves en Rovers gelijk

Kevin Vanbuggenhout

Stoke City won zaterdag van Sunderland met 1-0. Wolverhampton en Hull hielden mekaar in evenwicht, net als Blackburn en West Ham.

Stoke City - Sunderland 1-0

Stoke City heeft zijn goede thuisreputatie weer alle eer aangedaan. Drie minuten voor rust viel het beslissende moment tegen Sunderland. Door verschillende kopballen leek het even meer op ping pong, maar de bal viel dan toch goed voor Kitson. Hij trapte van dichtbij binnen: 1-0. Op het einde kwam Sunderland nog wel opzetten, maar de verdiende zege voor Stoke kwam niet echt meer in gevaar. Stoke staat voorlopig knap vierde in het klassement.

Wolverhampton - Hull City 1-1

Het duurde niet lang eer Hull op voorsprong klom. Hunt ging vlot voorbij zijn verdediger en bracht de bal uitstekend voor doel. Geovanni kopte van dichtbij binnen. Wolverhampton herpakte zich wel, maar miste de kansen. Desondanks begon Wolverhampton aan de tweede helft zoals Hull aan de eerste: met een snelle goal. Stearmann mocht van dichtbij de 1-1 binnen trappen. Wolves domineerde de tweede helft, maar bleef de kansen missen. De verdiende winning-goal voor de thuisploeg bleef uit. Bij de beste kans ging Turner op de lijn in de weg liggen. Wolves en Hull City hebben nu allebei vier punten.

Blackburn Rovers - West Ham United 0-0

In Blackburn - West Ham viel weinig te beleven. Na een matige wedstrijd werd het een billijk gelijkspel. Blackburn had wel een strafschop moeten krijgen voor een fout op David Dunn, maar de ref zag er geen graten in. Blackburn pakte wel zijn eerste punt van het seizoen.