Liverpool kon al zijn transferplannen uitvoeren
Yves Dekoning
| 2 reacties
Liverpool kon al zijn transferplannen uitvoeren

De transferpolitiek van Liverpool FC ligt onder vuur. Volgens kenners en fans hadden de Reds fors moeten investeren in een extra aanvaller, maar het bestuur is er van overtuigd dat ze goede zaken hebben gedaan.

 
Liverpool verkocht Xabi Alonso en Alvaro Arbeloa aan Real Madrid. Dat bracht ongeveer veertig miljoen euro in de kassa. Met het kopen van Glen Johnson en Alberto Aquilani zouden ze circa drie miljoen meer hebben uitgegeven. Sortis Kyrgiakos kostte nog eens twee miljoen euro. Verder haalde Liverpool nog een handvol jongeren.

De Engelse topclub gaf dus zowat vijf miljoen meer uit dan er binnenkwam, maar directeur Christian Purslow ziet het anders: "We hebben twintig miljoen pond meer uitgegeven dan we binnenkregen. Dat was ook het plan. We hebben de spelers gekocht die de manager wou en de spelers laten gaan die weg mochten. Onze concurrenten hebben geen geld geïnvesteerd, wij wel. Er zijn een hoop kosten verbonden aan het kopen van spelers en het verlengen van contracten. Dat telt allemaal mee bij het transferbudget."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties