Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Terjoden wint derby bij Jong Lede
Gentil Dossche

Een collectief sterk Terjoden-Welle nam verdiend de drie punten mee bij buur Jong Lede. De thuisploeg kon wel een tijdje gelijke tred houden maar moest dan plooien.

In de voor beide ploegen zeer belangrijke derby zorgde Yves Bellon voor het eerste gevaar. Peter Heiremans moest plat op een schot van Glenn Van Den Branden. Aan de overzijde gaf Glenn De Backer geen krimp op een knal van Kevin De Coen. Zoals in het boekje zetten Yannick De Rouck en Tom De Swaef aan het halfuur een knappe 1-2 op en De Rouck liet Heiremans kansloos. Slechts een paar minuten later lag Lede plat. De Rouck viseerde de paal en Niels Moock verdubbelde de voorsprong bij de rebound.

De bezoekers bepaalden na de rust het tempo en Lede had geen tegenzet. De Backer had een goede reflex in huis bij een vrije trap van Kenneth De Saedelaere. Lino Uyttenhove vlamde een mooie aanval voorlangs. Terjoden nam de wedstrijd terug in handen. Niels Moock bekroonde zijn wedstrijd met een tweede goal, opnieuw na een actie van De Rouck.

Volgende week is Terjoden gastheer voor Kwik Eine, terwijl Jong Lede zaterdagavond op bezoek gaat bij Evergem.

Jong Lede: Heiremans, Heuvinck (46’ De Thaey), Dhondt, Van Den Bossche, Vermeir (57’ Uyttenhove), De Saedelaere, Schouppe, Brantegem, Kevin De Coen, Govaert, Polfliet (71’ Regniers).

SK Terjoden Welle: Glenn De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, Bellon (26’ Moock), Jeroen De Backer, Van Acker (70’ Stijn De Coen), De Mol (83’ Malfroid), De Swaef, De Rouck, Dooremont.

Doelpunten: 32’ De Rouck 0-1, 36’ en 88’ Moock 0-2 en 0-3

Kaarten: geel: Brantegem; rood: Kevin De Coen (2x geel)