AGF lijdt eerste nederlaag

viki meeuwis
| 0 reacties
AGF lijdt eerste nederlaag
Foto: © SC

Gisteren werden er nog drie wedstrijden afgewerkt van de achtste speeldag in de SAS-Ligaen

Silkeborg kreeg SønderjyskE op bezoek. De thuisploeg was ook de ploeg die voor het meeste gevaar gezorgd. Toch viel het eerste doelpunt aan de kant van SønderjyskE. In de 35e minuut wist Anders Østli de bal in doel te werken na een corner. Amper vijf minuten later was het de beurt aan Peter Degn, die de gelijkmaker binnenwerkte. Ook na de pauze kon Silkeborg de meeste kansen versieren. Zo kwam een bal van Rajko Lekic in de 60e minuut op de paal terecht. Ook Christian Holst kreeg een goede kans, hij kreeg de bal aangespeeld door Peter Degn maar het schot van Holst was te zacht om voor gevaard te zorgen. Bij SønderjyskE was het Jesper Kjærulff die gevaarlijk voor doel kwam maar keeper Lasse Heinze wist de bal weg te werken. Silkeborg staat nu op plaats acht met tien punten, op de voet gevolgd door SønderjyskE dat er twee minder heeft.

Esbjerg kreeg HB Køge over de vloer. Het zou Jesper Lange zijn die Esbjerg uiteindelijk de drie punten bezorgde. Tot in de slotfase leek het of beide ploegen met een puntje tevreden zouden moeten zijn. Esbjerg bleef ver beneden hun gebruikelijke niveau spelen. Tim Janssen kon de score openen in de 17e minuut maar amper drie minuten later kon Emmanuel Ake tegenscoren voor HB Køge. In de tweede helft ging Esbjerg weer op voorsprong dankzij een kopbal van Nikolaj Høgh maar met nog zes minuten te gaan wist Ake met zijn tweede van de avond de stand terug in evenwicht te brengen. Uiteindelijk was het Jesper Lange die in de voorlaatste minuut Esbjerg tegen het spel in toch nog de drie punten schonk. Esbjerg staat nu op de tweede plaats met zeventien punten, HB Køge staat op de tiende plaats met vijf punten.

In het Brøndby Stadion werd de partij BrøndbyAGF afgewerkt, een topper dit weekend. AGF had tot gisteren nog niet verloren. De toeschouwers kregen een leuke partij voetbal te zien met veel kansen een offensief spel van beide ploegen. Brøndby was er duidelijk op gebrand om Nando Rafael in toom te houden en dat gaf dan weer de kans aan Peter Graulund die in de achtste minuut een eerste keer kon dreigen met een kopbal. Na die actie begon de thuisploeg beter greep op de wedstrijd te krijgen en op het kwartier leverde dat een goede kans op voor Martin Bernburg maar zijn schot ging over de dwarslat. In de 22e minuut was het wederom Bernburg die voor dreiging kon zorgen. Dit keer ging de bal net naast het doel. AGF bleef aandringen maar in de 24e minuut kreeg Brøndby eeen goede kans via de counter. Bernburg stuurde de bal over het veld waarna hij samen met Krohn-Dehli door twee verdedigers werd tegengehouden. Op het half uur kon Samuel Holmén een eerste keer keeper Steffen Rasmussen testen. De beste kans in de eerste helft was voor Graulund die keeper Andersen tot een serieuze redding dwong.

Na de rust kwam Brøndby beter voor de dag en wist verschillende kansen af te dwingen. In de 53e minuut kon Morten “Duncan” Rasmussen de bal tot bij Samuel Holmén te krijgen. De Zweed schoot de bal knalhard in het doel.Twee minuten later kwam Anders Randrup alleen voor doel maar zijn schot ging net naast waardoor Brøndby geen tweede doelpunt kon versieren. AGF blijft eerste met zeventien punten, Brøndby staat vijfde met veertien punten.

Foto: Samuel Holmén (Scanpix)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties