Bancé laat Van der Heyden juichen

Philippe Crols
| 1 reacties

In de Duitse Bundesliga mochten een aantal landgenoten afgelopen weekend best tevreden zijn. Peter Van der Heyden en Daniël Van Buyten stonden in het winnende kamp, al beleefde die eerste weinig plezier aan de winst van zijn team.

Daniël Van Buyten (foto) maakte andermaal deel uit van de driemansverdediging van Bayern München. Onze landgenoot lag in Dortmund ook aan de basis van de gelijkmaker van de Rekordmeister. De verdediger maakte de negentig minuten vol en vierde feest, want Bayern won overtuigend met 1-5 en rukt op in het klassement.

Ook feest bij Peter Van der Heyden en Mainz, al kwam onze landgenoot niet in actie. De gewezen linksachter van Club Brugge lag met griep in bed. Hij constateerde wel dat zijn team in het slot van de wedstrijd een 0-1-achterstand ongedaan maakte tegen Hertha BSC. Aristide Bancé maakte het winnende doelpunt.

Manasseh Ishiaku moet in Köln vooral tevreden zijn met een statuut van invaller. Ook tegen Schalke kreeg de spits niet meer dan vijftien minuten. Ishiaku kon de 1-2-nederlaag niet verhelpen.

Borussia Mönchengladbach verloor met het kleinste verschil bij Nürnberg. Doelman Logan Bailly speelde afgelopen weekend mee met de reserven en wordt weldra opnieuw in doel verwacht. Filip Daems is nog een beetje langer buiten strijd en was zaterdag dan ook niet van de partij.