Analyse Van Gaal krijgt Bayern op de rails

Philippe Crols
| 0 reacties
Van Gaal krijgt Bayern op de rails
Foto: © SC

Louis Van Gaal lijkt de juiste formule gevonden te hebben bij Bayern München. De Nederlander zag zijn troepen zaterdag met 1-5 winnen te Dortmund. Leiders Leverkusen en Hamburg hebben nog wel een voorgift van vijf punten op de Rekordmeister.

Bayern laat Dortmund kennismaken met nederlaag

Negentien wedstrijden lang had Dortmund niet meer verloren voor eigen volk. Zaterdag leek Borussia die reeks ook verder te zetten, want het kwam tegen Bayern München op voorsprong. De Rekordmeister bleef niet bij de pakken zitten en bracht nog voor de pauze de score in evenwicht. Na rust was er geen houden meer aan. Het werd nog 1-5. Franck Ribéry scoorde een goal en vierde zijn treffer in de armen van trainer Louis Van Gaal (foto). Een signaal dat beide heren blijkbaar toch beter met elkaar overweg kunnen dan sommigen denken.

HSV en Leverkusen leiden, Wolfsburg in crisis

Bayern heeft voorlopig acht punten. Dat zijn er vijf minder dan de twee leiders, Hamburger SV en Bayer Leverkusen. Hamburger SV won de topper in eigen huis van VfB Stuttgart. De ploeg van Markus Babbel mag terugblikken op een matige start, want het telt slechts vijf punten.

HSV heeft op de eerste plaats dus het gezelschap van Leverkusen. Bayer smeerde kampioen Wolfsburg de derde opeenvolgende nederlaag aan, 2-3. Wolfsburg zit aan zes op vijftien en verkeert dan ook in crisis.

Schalke pikt aan, Werder niet

Schalke 04 heeft na twee minderde wedstrijden nog eens gewonnen. Dat gebeurde op het terrein van FC Köln. Lukas Podolski scoorde dan wel zijn eerste van het seizoen, maar de spits staat met zijn ploeg wel op de laatste plaats. Köln kon nog maar een puntje pakken. Schalke 04 is opgerukt naar de derde plaats op drie punten van het leidersduo.

Werder Bremen had de mogelijkheid om Schalke te vergezellen op die derde stek, maar liet het thuis tegen Hannover na om te scoren en winnen. Het bleef zoals het begon: 0-0.

Alarm in de hoofdstad

Hertha BSC speelde vorig seizoen bijzonder goed, maar dat is inmiddels alweer vergeten. Zeker omdat de hoofdstedelingen er momenteel weinig van bakken. Op bezoek bij Mainz ging het tien minuten voor tijd van een 0-1-voorsprong naar een 2-1-nederlaag. Aristide Bancé (foto rechts) pikte opnieuw zijn doelpuntje mee. Voor HBSC betekent dat de vierde nederlaag op rij en een schamele drie op vijftien.

Bochum en Freiburg staan ook in de gevarenzone. Freiburg kon geen vervolg breien aan de winst bij Schalke en verloor thuis van Eintracht Frankfurt. Dat team is nog steeds ongeslagen en staat op een onverhoopte vierde plaats.

Bochum was dan weer kansloos op bezoek bij Hoffenheim. Ralf Ragnick en co vertonen na een matig begin duidelijk tekenen van herstel.

Ten slotte boekte Nürnberg ook nog een belangrijke zege tegen Mönchengladbach. Het was voor de promovendus de eerste zege van deze jaargang.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties