Advocaat: "Les uit Estland geleerd"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Advocaat: "Les uit Estland geleerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat was een tevreden trainer na de vlotte Belgische zege tegen Hongarije. “Dit was een zeer nuttige wedstrijd. We hadden zelfs nog mogelijkheden om vijf doelpunten te maken.”

“We hebben een groot deel van de wedstrijd gecontroleerd tegen een scherpe en fysiek aanwezige tegenstander”, stelt Advocaat. “Met onze snelheid voorin kunnen we het iedere tegenstander moeilijk maken. Dat hebben we vandaag bewezen.”

Les geleerd

Hongarije zwak? Larie, vindt de bondscoach. “Als we tegen Estland verliezen, is het omdat wij zwak gespeeld hebben. Nu we van Hongarije winnen, is het omdat zij zwak voor de dag kwamen. Wij hebben hen uit de wedstrijd gehouden."

“De eerste 20-30 minuten vonden we moeilijk een opening, maar de spelers zijn niet als blinden naar voren gestormd. Dat is een goede les geweest uit de wedsrijd tegen Estland. De spelers bleven heel geconcentreerd. Dat is heel belangrijk voor dit elftal."

Vorige maand maakte Marouane Fellaini een slechte beurt met zijn afspraak bij de tandarts, tegen Hongarije speelde hij zich terug in de gratie van de bondscoach.

“Het zou kinderachtig zijn om daar iedere keer op terug te komen. Hij heeft vanavond een goede wedstrijd gespeeld en een mooi doelpunt gemaakt. Ik ben tevreden. Ook over de rest van de ploeg. Ik had eigenlijk geen reden om te wisselen, maar ik wilde die andere jongens wat speelminuten geven.”

Degelijke De Roover

 

Wat vond Advocaat van het debuut van De Roover? “Zijn tegenstander was niet echt fanatiek, maar hij heeft een heel degelijke wedstrijd gespeeld. Hij heeft ook zijn goede momenten gekozen om mee naar voren te schuiven.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties