Van Veldhoven: "Verbeek kijkt neer op België"

Nico Wieme
| 125 reacties
Van Veldhoven: "Verbeek kijkt neer op België"
Foto: © SC

Harm Van Veldhoven is niet te spreken over het gedrag van Gertjan Verbeek na de wedstrijd tussen Heracles en Roda. De Heraclescoach liet zich toen laatdunkend uit over Van Veldhoven en het Belgisch voetbal.

Gertjan Verbeek ging vorig weekend serieus zijn boekje te buiten op de persconferentie na de match van Heracles tegen Roda JC. Harm Van Veldhoven had even voordien verklaard dat zijn Roda meer had verdiend dan een 3-2-nederlaag. Daarop repliceerde Verbeek dat hij zijn trainersdiploma in Nederland behaald had en niet in België.

Toen de ex-coach van o.a. Cercle en Germinal Beerschot het afstapte, trapte Verbeek nog eens na. "Wat een vervelend kereltje" en "Prettige reis terug naar Kerkrade", sneerde hij Van Veldhoven na.

"Ik vind zoiets erg jammer", reageert Van Veldhoven in het BvL. "Hij kijkt neer op het Belgische voetbal, alsof er bij ons niet tegen een bal getrapt wordt. Respectloos is het. Ik merk wel vaker dat je als Belg niet gewaardeerd wordt in Nederland. De vereisten zijn hier misschien strenger, maar wil dat zeggen dat ik niks van voetbal afweet?"


"Ik ben er niet op ingegaan, omdat je natuurlijk weinig recht van spreken hebt als je onderaan staat. Maar de Nederlandse trainersbond gaat de zaak blijkbaar toch onder de loep nemen. Mogelijk krijgt Verbeek een boete, want hier vinden ze dat trainers elkaar moeten waarderen", aldus nog Van Veldhoven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties