NEC onderuit in oefenmatch tegen Heracles

Tim Buedts

Zaterdag speelde Heracles Almelo een oefenwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen in het zuiden van Spanje. Heracles won met 1-0.

In de eerste helft kwamen de beloften uit voor Heracles. NEC startte met een basisformatie. De eerste helft bleef doelpuntenloos. Kort voor rust wist NEC nog enkele kansen bij elkaar te sprokkelen, maar ook doelman Babos van de tegenpartij had zijn werk.

In de tweede helft kwamen er meer bekende namen in de ploeg bij Heracles en zo had Heracles-Trainer Gertjan Verbeek een sterke ploeg op het veld staan. Invaller Everton Ramos zorgde in de 56ste minuut het enige doelpunt van de oefenpot.

NEC kwam daarna niet meer in de problemen, maar kon zelf ook geen grote kansen meer afdwingen. Een vrije trap op een leuke positie voor de Nijmeegse ploeg vlak voor tijd draaide op niets uit.

Jeroen Heubach, de huurling van Twente, mocht voor het eerste spelen voor zijn nieuwe club en maakte een goede indruk. “Mooi dat ik meteen al wat speelminuten heb gekregen. Met de vermoeidheid viel het gelukkig reuze mee, het ging wel aardig”, zei de Enschedeër op de clubsite.