Datum: 11/01/2010 14:45
Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Luanda
Algerije levert wanprestatie en verliest met 3-0
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Algerije levert wanprestatie en verliest met 3-0

In groep A van de Africa Cup heeft Algerije verrassend met 3-0 verloren van Malawi.

In een quasi leeg stadion in Luanda startte de partij met opnieuw een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers op de bus van Togo.

De wedstrijd begon rustig met één kans langs beide zijden. Doelman Sanudi van Malawi ging goed plat en aan de overkant ging een schot van Malawi nipt over doel. In het openingskwartier was er geen verschil te zien tussen WK-ganger Algerije en het bescheiden Malawi. Het was een voorteken voor het vervolg van de wedstrijd.

Na een vreselijk misverstand achterin tussen doelman Chaouchi en verdediger Bougherra kon Russell de score openen: 1-0 voor Malawi. Algerije probeerde meteen iets terug te doen, maar Saïfi zag zijn lob nipt over doel gaan. Maar Malawi bleef aardig combineren en verraste vriend en vijand.

De Algerijnen kregen de wedstrijd maar niet onder controle en het was Kafoteka die The Flames, zoals de bijnaam van Malawi luidt, zelfs verdiend op 2-0 kopte.

Na de pauze leek Algerije met hernieuwde moed uit de kleedkamer te komen, maar die werd al snel de kop ingedrukt. Na een wirwar voor het Algerijnse doel knalde Banda de 3-0 binnen. De onfortuinlijke aanvaller moest meteen na zijn goal gewisseld worden. Hij blesseerde zich bij het schot dat de wedstrijd definitief in zijn plooi legde.

Algerije voerde nog enkele wissels door, maar kreeg geen voet meer aan de grond. Malawi leverde een sterke collectieve prestatie en won verdiend. Spelers als Annab (Westerlo) en Dahmane (Club Brugge) zouden niet misstaan in dit Algerijnse elftal.

Zo start de Africa Cup dus meteen met twee verrassingen. Gisteren gaf gastland Angola nog een 4-0 uit handen tegen Mali. Vandaag klopte het nietige Malawi WK-ganger Algerije met 3-0.

Herbeleef Malawi - Algerije

African Cup of Nations