Speeldag: Speeldag 21
Stadion: City of Manchester Stadium
City haalt zwaar uit, Boyata debuteert
Dirk Pieters

Manchester City, met Vincent Kompany in de basis, deed maandagavond een uitstekend zaak. Het versloeg Blackburn met 4-1 en klimt zo naar de vierde plaats in het klassement.

De held van de avond was zonder twijfel Carlos Tévez. De aanvaller van Manchester City was goed voor drie doelpunten. De wedstrijd was pas zeven minuten oud toen Tévez al meteen zijn eerste goal wist te maken. Blackburn had het ook na de openingstreffer moeilijk en toen Richards vlak voor rust de 2-0 maakte was het helemaal voorbij voor de bezoekers.

Ook na de pauze begon Tévez met een snel doelpunt: 3-0. Blackburn gaf niet op, maar verder dan een eerredder van Pedersen kwam het niet. De bezoekers konden nauwelijks doelman Shay Given aan het werk zetten. City bleef de wedstrijd controleren en liep vlak voor tijd nog uit naar 4-1, toen Tévez zijn hattrick compleet maakte.

De jonge Belg uit Ukkel, Dedryck Boyata, mocht enkele minuten voor het einde nog zijn debuut maken in de Premier League. Hij speelde eerder al in de FA Cup uit bij Middlesbrough. (AN)