Mozambique
Benin
0-1
14' Razak Omotoyossi (pen)
Dirk Pieters

Een voorsprong vasthouden op de Africa Cup lijkt geen simpele opdracht. Benin kwam tegen Mozambique niet verder dan een 2-2 gelijkspel nadat het op een 2-0 voorsprong was gekomen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Benin. Al na amper twintig minuten stond een 2-0 stand op het bord in het voordeel van Benin. Razak Omotoyossi zorgde al snel vanop de stip voor het eerste doelpunt van de avond. Even later verdubbelde Khan de voorsprong door de bal in zijn eigen doel te werken.

Toch gaf Mozambique niet op. Negen minuten na de tweede treffer van Benin zorgde Lobo voor de aansluitingstreffer; 2-1.

Ook na de pauze bleef Mozambique zoeken naar de gelijkmaker. En die kwam er ook een kwartier na de koffie. Fumo strafte een blunder van de doelman van Benin af; 2-2.

In de slotfase kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar een doelpunt maken zat er niet meer in.

In diezelfde poule won Egypte eerder deze avond al met 3-1 van Nigeria.