Competitie: African Cup of Nations
Speeldag: Ronde 1
Algerije herstelt zich, Mali in de problemen
Manuel Gonzalez

Bondscoach Keshi (foto) van Mali zit in de problemen. Zijn land verloor vandaag met 1-0 in de Africa Cup tegen Algerije.

De Algerijnen herstellen zich hiermee goed na de verrassende nederlaag in het openingsduel tegen Malawi (0-3). Mali kon op de eerste speeldag nog spectaculair een 4-0 achterstand ophalen tegen Angola, maar blijft nu toch met één punt achter na twee duels. Het wordt heel erg moeilijk om nog door te stoten naar de kwartfinales.

De Algerijnse bondscoach Saadane wijzigde zijn team op enkele posities en dat pakte goed uit. Vooral achterin stonden de Woestijnkrijgers stevig op hun benen. In een gesloten eerste helft sloeg Algerije vlak voor rust toe met een rake kopbal van Halliche.

Mali probeerde in de tweede helft iets terug te doen, maar er kwamen weinig kansen. Eén keer moest doelman Chaouchi attent ingrijpen op een puntertje aan de eerste paal.

Aan de overkant ontpopte Matmour zich tot kwelduivel van de Malinese verdedigers, zowel sportief als extra-sportief. Opvallend was dat bij Mali sterspeler Kanouté pas na een uur mocht invallen. Hij kon de scheve situatie ook niet meer rechttrekken.

Vanavond om 19u30 staat in groep A nog de affiche Angola - Malawi op het menu. De uitkomst van deze wedstrijd zal ons meer leren over de kwalificatiekansen van alle teams. Momenteel is nog niemand theoretisch uitgeschakeld, al wordt het erg moeilijk voor Mali.