Schalke struikelt niet

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Hoffenheim zet een negatieve reeks verder. De 2-0 nederlaag tegen Schalke was al de zevende competitiematch zonder zege. Schalke boekt zestien op achttien en wordt voorlopig tweede. Onderin deed Nürnberg een uitstekende zaak.

Schalke 04 – Hoffenheim: 2-0

De Königsblauen blijven op schema. Kuranyi en de jonge middenvelder Schmitz stonden aan het kanon voor Schalke. Door deze overwinning komt de thuisploeg tot op een punt van leider Bayern, naast Bayer Leverkusen. Die kunnen morgen wel de eerste plaats heroveren.

Hannover – Nürnberg: 1-3

Nürnberg won de degradatietopper van Hannover met duidelijke cijfers. Vooral de Zwitserse spits Albert Bunjaku had er zin in. De 28-jarige aanvaller opende de score in de eerste helft en deed er na de pauze nog twee bij.

Stajner had de thuisploeg tussendoor nieuwe hoop gegeven, maar de nederlaag was onafwendbaar. Nürnberg springt voorlopig over Hannover en Freiburg naar een vijftiende stek.

Hertha BSC – VFL Bochum: 0-0

Bochum en Hertha hielden elkaar in evenwicht met een scoreloze draw. De ploeg uit de hoofdstad schiet daar niet veel mee op en blijft afgezonderd laatste. Voor Bochum speelde ex-Gentenaar Maric opnieuw een volledige wedstrijd.

Eintracht Frankfurt – FC Köln: 1-2

FC Köln schuift verder weg van de degradatiezone. De eerste helft leverde amper kansen op, maar net voor het uur brak de match toch open. Maniche werd goed vrijgespeeld en de Portugees legde simpel binnen.

De thuisploeg ging een versnelling hoger spelen en werd na 76 minuten beloond. De Braziliaan Chris verschalkte Mondragon, die zijn ploeg al enkele keren had recht gehouden. Frankfurt-verdediger Russ werd nog de antiheld in de Commerzbank-Arena, toen hij vijf minuten voor tijd met een rake kopbal zijn eigen keeper kansloos liet.