Celtic naar kwartfinales

Manuel Gonzalez

Celtic heeft zich vanmiddag geplaatst voor de kwartfinales van de Schotse FA Cup. Robbie Keane (foto) lukte zijn eerste doelpunt voor de groen-witten.

Celtic had het nochtans niet makkelijk op verplaatsing bij tweedeklasser Dunfermline. Kamara, geleend van Fulham, zorgde na 19 minuten voor de 0-1, maar Graham en Kirk, op strafschop, bogen de situatie om. Net voor de pauze wist de Deen Rasmussen voor een 2-2 ruststand te zorgen.

Toen thuisspeler Woods op het uur voor een eigen doelpunt tekende, leek de veer bij de moedige tweedeklasser gebroken. Tien minuten later besliste nieuwkomer Robbie Keane vanop de stip de wedstrijd.

Gisteren geraakte Rangers uit bij St. Mirren niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zij werken binnenkort een replay af.