Evergem-Center
Kruibeke J.Vl.
Datum: 07/02/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Evergem Lindeken
Kruibeke klopt Evergem in de slotseconden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke klopt Evergem in de slotseconden
Foto: © SC

Tot in de slotseconden heeft Kruibeke moeten wachten om alsnog een verdiende zege in de wacht te slepen. Vooral in de tweede helft lieten de bezoekers teveel open kansen liggen of stootten zij op een supersterke thuisgoalie.

Jong Vlaanderen kende een droomstart toen Ward Vertonghen een lokaal mistasten uitbuitte en een voorzet van Didier Lenjou binnenkopte. Halfweg de eerste helft was Jurgen De Maayer attent op een voorzetschot van Kevin Trienpont. Even later kwam Vertonghen centimeters te kort om binnen te koppen. Evergem reageerde maar Trienpont kopte naast. Mathieu Godfroid vond het hoofd van Sam Crispijn en nu hingen de bordjes wel in evenwicht. De Maayer ging gepast in de voeten van de vrijgespeelde Crispijn. Een streep van Steven Verstraeten schuurde de deklat (38’). Monday Omo moest een schot van Pieter Van de Manacker van de lijn vegen. Met een kattensprong haalde De Maayer een voorzetschot van Trienpont uit zijn doelvlak.

 

Kruibeke kwam het felst uit de kleedkamers en Glenn Baert had een knappe save nodig op een schot van Vertonghen. Kort voor het uur moest de thuisgoalie plat op een inzet van Vertonghen. Van de Manacker verscheen volledig vrij voor doel maar opnieuw redde Baert de meubelen (69’). Een schot van Ladi Kuyé ging via de paal voorlangs (70’). Van de Manacker was te verrast om een voorzet op de slof te nemen en Baert kon oprapen. Aan de overzijde verlengde Devin Van Driessche de bal voorlangs. Davy Theunis vlamde loeihard naar doel maar opnieuw was Baert onklopbaar (79’). De Maayer had heel wat last met een vrije trap van Trienpont. In het slot moest Baert nog plat op schoten van Van de Manacker en Vertonghen. Met nog één minuut op de klok viel dan het verdict. Een vrije trap van Ladi Kuyé ging aan iedereen voorbij en Kruibeke kreeg loon naar werken.

 

Evergem Center: Baert, Van den Berghe, De Rho, Van Britsom (74’ Van Driessche), Crispijn, Trienpont, Van Malderen (83’ Emeksiz), Omo, Blondeel, Godfroid, Vandewalle.

 

KJV Kruibeke: De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Vierbergen (58’ Pieters), Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, Segers.

 

Doelpunten: 3’ Vertonghen 0-1; 29’ Crispijn 1-1; 89’ Kuyé 1-2

 

Gele kaarten: 27’ Vertonghen; 53’ Van Malderen; 65’ Pieters