Lovendegem
Ursel
Datum: 07/02/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 22
Ursel haalt een verdiend punt bij Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ursel haalt een verdiend punt bij Lovendegem
Foto: © SC

Een bleke thuisploeg ging bijna de mist in tegen de agressievere bezoekers. Ursel komt als morele winnaar uit de partij.

In de eerste helft bleven de talrijke toeschouwers duidelijk op hun honger zitten. Beide ploegen kregen een paar halve kansen maar ook niet meer dan dat.

Ook het begin van de tweede helft gaf weinig reden tot gejuich. Helemaal anders werd na het uur, een echte cupmatch waardig. Eerst kopte Philippe De Rycke een voorzet van Van Parys op Sucaet. Even later knalde De Rijcke op De Paepe. Toen Hennebert de achterlijn haalde bediende hij Van Overschelde en het thuispubliek mocht zingen. Een 10-tal minuten later was alles te herdoen. De Paepe tikte een voorzet in de voeten van Maenhout en die knalde droog binnen. Meulewaeter hield zijn ploeg recht op een vlam van Hennebert. Aan de overzijde verscheen Mbala alleen voor De Paepe maar viseerde de paal. In de slotminuten poeierde De Muynck het leder op de dwarsligger.

Lovendegem krijgt aan de leiding nu Destelbergen er bij en ziet Aalter tot op één punt naderen. Die ploeg heeft evenwel nog een wedstrijd te goed en is dus virtueel leider. Lovendegem kan volgende week de tweede periode pakken tegen LS Merendree.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Cheick (56’ Hennebert), Bouchaala (90’ Van De Velde), Van Overschelde, Verbelen (71’ Mortier), Martens, Sucaet.

Sparta Ursel: Meulewaeter, Bral, De Rijcke (78’ Piers), Van Vooren, De Clerck, De Muynck, Philippe De Rycke, Maenhout, Van Parys (90’ De Corte), Mbala.

Doelpunten: 69’ Van Overschelde 1-0; 78’ Maenhout 1-1.

Geel: Diop, Hennebert en Bral