Owngoal Vanden Borre, blessure Fellaini

Philippe Crols
| 0 reacties
Owngoal Vanden Borre, blessure Fellaini
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een gitzwart weekend. Anders kan je het weekend van onze landgenoten in Engelse loondienst moeilijk beschrijven. Op Ritchie De Laet na kon niemand de winstpremie opstrijken.

Ritchie De Laet kwam voor Manchester United echter niet in actie. Tegen Portsmouth bleef hij heel de wedstrijd op de bank. Hij zag landgenoot Anthony Vanden Borre net voor rust zijn eigen doelman vloeren. De verdediger deed een voorzet van Nani in doel afwijken. Vanden Borre kreeg ook nog geel en werd op het uur vervangen. Pompey verloor op Old Trafford met 5-0 en is afgetekend laatste. 

In een bijzonder harde Merseysidederby moest Everton het onderspit delven voor Liverpool (1-0). Marouane Fellaini (foto) knokte stevig mee in de eerste helft, maar moest na veertig minuten naar de kant na een duel met Sotirios Kyrgiakos. De Griek kreeg rood, Fellaini kwam er zonder kaart vanaf, al had hij evenzeer een rood karton kunnen krijgen. De blessure van de middenvelder van Everton zou evenwel meevallen.

Weg titel voor Vermaelen?

De titelkansen van Thomas Vermaelen en Arsenal kregen zondag een serieuze knauw. De Gunners verloren op bezoek bij Chelsea met 2-0. Vermaelen speelde heel de wedstrijd. 

Ook Dedryck Boyata kende een alles behalve gelukkig weekend. Op bezoek bij Hull City mocht hij voor de tweede maal dit seizoen aan een competitiematch beginnen, maar de verdediger tastte enkele keren serieus mis en kreeg ook een gele kaart. City, zonder de geblesseerde Vincent Kompany, verloor met 2-1.

Wolverhampton leek op weg naar een gouden driepunter op bezoek bij Birmingham. Tot tien minuten voor tijd stond Wolves 0-1 voor. Geoffrey Mujangi Bia, die heel de match op de bank bleef bij de bezoekers, zag Birmingham in het slot nog tweemaal scoren. Birmingham verloor slechts een van zijn laatste vijftien matchen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties