Analyse Opnieuw een onthoofde speeldag in 3de A

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties
Opnieuw een onthoofde speeldag in 3de A

Rupel Boom kon niet profiteren van de afgelaste match tussen Temse en Heist. Waregem en Hamme zakken verder weg en onderaan deden Willebroek-Meerhof, Sottegem, Hoogstraten en FCN een heel goede zaak.

Willebroek-Meerhof haalt zwaar uit

 

Het zoveelste winteroffensief stuurde de kalender in 3de A nog wat meer in de war. Cappellen zag voor de derde maal dit seizoen een thuiswedstrijd worden uitgesteld wegens onbespeelbaarheid van het terrein. Qua resultaten vielen echter heel wat verrassingen te noteren. De topper tussen Temse en Heist ging niet door, daardoor had leider Rupel Boom een uitgelezen mogelijkheid om tijdelijk verder uit te lopen. Maar de Steenbakkers lieten zich door een fris voetballend Willebroek Meerhof verrassen. De staartploeg slaagde er immers in om liefst vier keer de beste verdediging van de reeks te grazen te nemen. Killer van dienst was de van Roeselare overgekomen Rus Vadim Dotsenko, die de leiders na minder dan een uur al op een 4-1 achterstand plaatste. Boom, herleid tot 10, kon enkel nog milderen. Aalst kwam op Oudenaarde niet verder dan een gelijkspel. Net zoals de voorgaande derby’s tussen beide ploegen zat het venijn ook weer in de staart. Een late gelijkmaker voor Aalst en een fel gecontesteerde uitsluiting voor de thuisploeg in de slotfase, deden het stadion aan de Schelde opnieuw daveren. Oudenaarde voelt nu de adem van Willebroek in de nek, maar heeft wel nog enkele inhaalmatchen tegoed. Aalst krijgt nu plots Deinze naast zich op de 4de plaats. Bij de ex-tweedeklasser was het opnieuw Sampson Twun die scoorde voor de thuisploeg tegen Torhout, dat de punten ook nog kan gebruiken. 

 

Waregem dumpt zijn trainer na nieuwe nederlaag

 

Waregem en Hamme zakken langzaam weg uit de subtop. Na een kwartier werd FCN Sint-Niklaas in het Waaslandse derby herleid tot 10 man, maar Hamme kon die numerieke meerderheid niet uitbuiten. De ploeg van Van Acker haalde het met 3-1 en kan met een recente 6 op 6 rustiger ademen. Ook Racing Waregem, een goede maand terug nog in de top 5, verloor opnieuw op eigen veld. Bezoeker Hoogstraten boog een vroege achterstand in op 2 minuten tijd om en keerde zo met de drie punten terug naar huis. Bij de thuisploeg deed de povere 1 op 12 de kop rollen van trainer Demanet. Hij wordt tijdelijk vervangen door Dieter Depessemier, zijn huidige assistent.

Ook Sottegem kwam vroeg op achterstand in het degradatieduel op Ieper. Maar dank zij 2 doelpunten van Jelle Cherlet, waarvan 1 in de slotminuut, trokken de Oost-Vlamingen uiteindelijk nog het laken naar zich toe. Met deze driepunter lijkt Sottegem langzaam uit zijn zwarte dal te kruipen. Wielsbeke en Ternat deelden de punten. Voor de West-Vlamingen al het 7de opeenvolgende duel zonder nederlaag. Markant feit is wel dat als Wielsbeke zijn 3 inhaalmatchen zou winnen, het naar de 4de plaats kan klimmen. Ternat nestelt zich met dit gelijke spel in de middenmoot. Cappellen en Racing Mechelen zagen zoals eerder vermeld hun wedstrijd afgelast. Hierdoor vertoont de rangschikking momenteel een zwaar vertekend beeld.

 

Uitslagen 26ste speeldag

SK Deinze - KM Torhout: 1-0

SV Oudenaarde - Eendracht Aalst: 2-2

SV Temse - KSK Heist: Afgelast

Willebroek-Meerhof - Rupel Boom: 4-2

Wielsbeke - KSKL Ternat: 1-1

KRC Waregem - Hoogstraten: 1-2

Cappellen - RC Mechelen: afgelast

Ieper - KSV Sottegem: 1-2

FCN Sint-Niklaas - Hamme VW: 3-1

Coxyde was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties