Porto-spelers maanden geschorst

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Porto-spelers maanden geschorst
Foto: © SC

De Braziliaanse spits Hulk en de Roemeense verdediger Sapunaru van FC Porto hebben een zware schorsing gekregen voor gewelddadig gedrag tijdens een wedstrijd in december.

Givanildo Vieira de Souza, beter bekend als Hulk, mag vier maanden niet meer in actie komen in de Portugese competitie. Christian Sapunaru, die bij hetzelfde incident betrokken was, is zes maanden uitgesloten. De verdediger heeft daar weinig last van, want Porto leende hem tot het einde van het seizoen uit aan Steaua Boekarest.

 

De schorsing geldt alleen voor de Portugese competitie, waardoor Hulk wel nog mag aantreden in de Champions League. In maart verdedigt Porto een 2-1 voorsprong tegen Arsenal.

 

Beide spelers gingen in december na het 1-0 verlies tegen Benfica in de clinch met enkele stewards van die ploeg. Er vielen enkele klappen, al zouden de stewards het gevecht hebben uitgelokt. Daarom was de Portugese bond mild, want normaal liggen de straffen veel hoger. Hulk en Sapunaru zitten al sinds december op de strafbank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties