Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kriekepitte
Kemzeke stuurt Evergem wandelen
Gentil Dossche

Na de rust werden de bezoekers in minder dan tien minuten helemaal afgemaakt. Door deze overwinning neemt Kemzeke een beetje afstand van de degradatieplaatsen.

Weinig hoogstaande wedstrijd waarbij in de eerste helft slechts een paar halve kansen te noteren waren. Op slag van rust verlengde Van Laecke een voorzet van Joos tegen de netten.

Ook in het begin van de tweede helft was het armoe troef en bleven de toeschouwers op hun honger zitten. Rond het uur moest Danschutter een pegel van Dimitri D’hondt lossen en Van Laecke knalde de rebound binnen. Evergem van slag en Buedts profiteerde van de verwarring om nog twee treffers binnen te vlammen. Sam Crispijn bleef er voor gaan. Nadat hij eerst de paal en de lat viseerde lukte hem dan toch de eerredder. In blessuretijd kopte Van Laecke een vrijschop op de kruising.

Kl. Kemzeke: Vleeschouwer, Ruymbeke, Saman, Silverans, Ruys, Amesian (61’ Laureys), Buedts, Joos, Antheunis (75’ Blommaert), Van Laecke, D’hondt (80’ De Vleeschauwer).

Evergem Center: Danschutter, Van Driessche, Goossens (65’ Emekzis), Van Britsom, Crispijn, Trienpont, Van Malderen, Thienpondt, Godfroid, Vandewalle, Mouissat (74’ Ekici).

Doelpunten: 43’ en 60’ Van Laecke 1-0 en 2-0; 63’ en 68’ Buedts 3-0 en 4-0; 87’ Crispijn 4-1.

Kaarten: Geel: Ruymbeke, Buedts, Van Malderen, Thienpondt. Rood: 91’ Vandewalle (2x geel).