Kruibeke J.Vl.
Waarschoot
Datum: 21/02/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke stuurt Waarschoot met lege handen terug
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt Waarschoot met lege handen terug
Foto: © SC

Pas in de tweede helft kon Kruibeke afstand nemen van een moedig Waarschoot. Eens de opening gevonden was Jong Vlaanderen nog amper te stuiten.

Pas na een kwartier kwamen de eerste kansjes opduiken. Een vrijschop van Davy Theunis ging aan iedereen voorbij. Gilles Berckmoes moest zich tonen op een inswingende corner van Pieter Van de Manacker. Johan Segers miste een open kans op een voorzet van Ward Vertonghen. Aan het halfuur staken ook de bezoekers de neus aan het venster. Jurgen De Maayer moest een voorzetschot van David Lootens uit zijn doelvlak boksen. Aan de overzijde pakte Berckmoes met brio een schot van Michiel Noeninckx.

 

Waarschoot begon het felst aan de 2de helft. Filip Cornelis nam De Maayer op de korrel. Kruibeke reageerde en Berckmoes ging goed plat op een knal van Nick Pieters. Vertonghen stuurde Noeninckx diep. Met een uitgemeten voorzet bereikte deze Johan Segers en Jong Vlaanderen aan het feest. Aan het uur bediende Vertonghen opnieuw Segers maar die vergat af te werken. Onmiddellijk daarna lag Berckmoes in de weg op een vlam van Steven Verstraeten. De Maayer had een karpersprong nodig op een voorzet van Lootens. Theunis stuurde Ward Vertonghen diep en Berckmoes mocht zich terug omdraaien. Waarschoot zocht de aansluiting en De Maayer moest plat op een schot van Pieter Van Hyfte. In de slotminuten kwam Tim Vierbergen op het terrein, kreeg de bal van Ladi Kuyé en ging direct aan de haal. Met een perfecte voorzet naar Mario Verbraeken was de match helemaal gespeeld. In blessuretijd draaide Filip Cornelis zich vrij tussen enkele thuisverdedigers en legde de eindscore vast.

 

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Vertonghen, Van de Manacker (63’ Kuyé), Lenjou, Segers, Pieters (87’ Vierbergen)

 

Waarschoot: Berckmoes, Van Hyfte, De Zutter, Andries (46’ Speeckaert), Lootens, D’Hooge, Cornelis, De Buysser, Pauwels Jef, Vervynck (77’ Vlerick), Pauwels Sander

 

Doelpunten: 53’ Segers 1-0; 74’ Vertonghen 2-0; 88’ Verbraeken 3-0; 91’ Cornelis 3-1

 

Kaarten: geen