Vermaelen beleeft vreemd weekend (video)

Philippe Crols
| 0 reacties
Vermaelen beleeft vreemd weekend (video)
Foto: © SC

Thomas Vermaelen beleefde een weekend van uitersten in Engeland. Zaterdag scoorde hij voor Arsenal de 1-3 op bezoek bij Stoke City. Even voordien zag hij ploegmakker Aaron Ramsey uitvallen met een zware blessure.

Toch was Arsenal samen met Manchester United de winnaar van het weekend. De landskampioen uit Manchester heeft zijn eerste trofee van het nieuwe seizoen al beet. Zonder Ritchie De Laet in de kern won Manchester United de finale van de League Cup met 1-2 van Aston Villa. Ook in de competitie deden de Red Devils, zelfs zonder te spelen, een goede zaak. Het had op dinsdag al zijn 28ste match van het seizoen gespeeld. Tegen West Ham werd het 3-0, De Laet zat toen eveneens niet in de kern. United naderde zo tot op een punt van Chelsea en na afgelopen weekend blijft dat zo.


Chelsea ging in eigen huis onderuit in de beladen confrontatie met Manchester City. Vincent Kompany had het in het begin moeilijk met een sterk Chelsea en maakte zelfs bijna een owngoal, maar bleef toch overeind. City won met 2-4 en mag nog steeds hopen op plaats vier. Dedryck Boyata zat niet in de kern bij de Citizens.


Arsenal terug in titelrace

Door de winst van Man City kreeg Arsenal de kans om tot op drie punten van Chelsea te sluipen. Met Thomas Vermaelen (foto) negentig minuten op het veld wonnen de Gunners met 1-3 op het veld van Stoke City. Vermaelen scoorde helemaal op het einde zijn zevende competitiegoal. De wedstrijd werd helaas overschaduwd door de zware fout van Ryan Shawcross (ex-Antwerp) waardoor Aaron Ramsey een ernstige beenblessure opliep.

Het doelpunt van Vermaelen kan u bekijken als u doorspoelt naar minuut 6.00.


Everton, zonder de geblesseerde Marouane Fellaini, ging zondag op bezoek bij het Tottenham van Paul Jose Mpoku. Die laatste zat niet in de kern, maar Spurs won wel met 2-1 en is samen met Manchester City vierde.


Wolverhampton blijft in degradatiegevaar verkeren na de nipte 1-0-nederlaag in het degradatietreffen met Bolton. Geoffrey Mujangi Bia zat niet in de selectie van de Wolves.


Portsmouth, een club die op de rand van de afgrond staat, won zaterdag zowaar met 1-2 in Burnley. Anthony Vanden Borre zat niet in de kern.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties