Jelen gooit Franse titelstrijd weer helemaal open

Mathias Dumarey
| 1 reacties

Het gaat niet goed met de Franse leider Girondins Bordeaux. Gisteren verloor het in eigen huis een inhaalwedstrijd tegen AJ Auxerre met 1-2. De ruime voorsprong van een maand geleden is gesmolten als sneeuw voor de zon.

Grote man gisteren in het Stade Chaban-Delmas was de Poolse international Ireneusz Jelen (foto boven). Hij zorgde met twee rozen dat AJ Auxerre met de drie punten ging lopen in het zuiden van Frankrijk. Bordeaux was na zes minuten nochtans op voorsprong geklommen. Benoît Trémoulinas zette voor en zag hoe de bal via het lichaam van Auxerre-verdediger Benoît Pedretti in doel belandde. Bordeaux wilde de zaak snel klaren, maar Yoann Gourcuff en Grégory Sertic konden de kansen niet afronden. Cédric Hengbart had op het einde van de eerste helft nog de beste mogelijkheid voor de bezoekers. Hij kon een vrije trap van Pedretti niet in doel besluiten.

Na de rust zat het wel mee voor Auxerre. De gelijkmaker kwam er na een uur spelen. De Roemeen Daniel Niculae stond aan de basis van een counteraanval en Jelen was de afronder van dienst. Zeven minuten voor affluiten maakte Jelen het stadion helemaal stil. Jelen kopte een voorzet van weeral Niculae voorbij Cédric Carrasso in doel. Aan de overkant kon Auxerre-keeper Olivier Sorin in de slotfase nog kansen afweren waardoor Auxerre met de drie punten naar huis kan.

Girondins Bordeaux en SC Montpellier delen nu de leiding met 52 punten, maar Bordeaux heeft nog steeds een wedstrijd minder gespeeld. AJ Auxerre staat derde op één punt, Lyon vierde op twee punten en Marseille vijfde op drie punten.