Puel: "Dit is een historische overwinning"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Puel: "Dit is een historische overwinning"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lyon-trainer Claude Puel zag zijn team in de eerste helft pompen om niet te verzuipen tegen het Madrileense miljoenengeweld, maar diep in de tweede helft legde Miralem Pjanic (foto) de gelijkmaker in doel. "Dit is historisch", aldus Puel na afloop.

Olympique Lyon lag in de eerste helft onder bij Real Madrid en mocht blij zijn dat het maar 1-0 stond aan de rust. Na de koffie bewees trainer Claude Puel dat hij tactisch uit het goede hout is gesneden. Lyon nam de wedstrijd in handen en een kwartier voor tijd werd dat beloond met de gelijkmaker van Miralem Pjanic waardoor de Fransen doorstoten naar de kwartfinale van de Champions League en Real er voor de zesde keer op rij uitgebonjourd wordt in de achtste finale.

"Dit was een glansprestatie. Voor de rust ontsnapten we aan een ramp. Real kreeg veel kansen maar hielp ze allemaal om zeep. Ik besliste om Jean-Alain Boumsong en Jean II Makoun te wisselen en de invallers (Kim Källström en Maxime Gonalons) zorgden ervoor dat we terugkwamen in de partij. We veranderden het systeem omdat Pjanic dichter bij Lisandro Lopez zou kunnen spelen. We kwamen zo meer aan voetballen toe en dat loonde. Deze ploeg heeft vandaag geschiedenis geschreven. Nu moeten we doorgaan", aldus Claude Puel op de website van de Europese voetbalbond UEFA.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties