Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge op een zucht van bekerfinale
Robby Morren

Cercle Brugge heeft een optie genomen op de bekerfinale. Groen-zwart won de heenwedstrijd tegen Roeselare met 3-0.

Roeselare-coach Dennis Van Wijk verkoos om toch niet met een B-elftal aan te treden. De Nederlander gunde wel enkele sterkhouders, waaronder Joeri Dequevy, rust.

De bezoekers deden het in de openingsfase allerminst onaardig. Cercle wist er geen antwoord op en kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Toch klom het team van Glen De Boeck in de 29ste minuut op voorsprong. Jelle Vossen tikte een voorzet van Bernt Evens binnen.

Wat later verdubbelde uitblinker Hans Cornelis de voorsprong van de thuisploeg. Met een knappe vrije trap liet de rechtsachter doelman Jurgen Sierens kansloos. Cercle ging zo met een overdreven voorsprong de rust in.

Dennis Van Wijk gooide tijdens de rust Joeri Dequevy in de strijd. De jonge aanvaller zorgde voor meer dreiging, maar Roeselare slaagde er niet in om een belangrijke uitgoal te scoren. In het laatste kwart van de wedstrijd maakte Oleg Iachtchouk er zelfs nog 3-0 van. Op aangeven van invaller Reynaldo legde de Oekraïner het leer in het mandje.