KVE Drongen
Lovendegem
Datum: 21/03/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Drongen Stadion
Lovendegem wint derby bij Drongen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem wint derby bij Drongen
Foto: © SC

De talrijk opgekomen toeschouwers konden zich warmen aan een aangename derby die werd besloten in het voordeel van de bezoekers. Door de zege blijft Lovendegem bovenaan meedraaien.

Al in de openingsminuut zorgde Madou voor het eerste gevaar en Van de Velde moest plat. Sucaet knalde net naast. Ook Kesikbas miste de goede richting. Een schot van Dolleslaegers werd van de lijn geveegd. Van de Velde was attent op een verre knal van Degrande. Pas halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg een mooie kans. Een kopbal van De Clercq kon De Paepe niet verontrusten. Toen De Clercq werd aangetikt ging de bal op de stip. De Paepe ranselde de penalty van Verdonck uit zijn doelvlak.

Na de pauze was De Paepe attent op een voorzet van Hellemonds. Vandenbussche knalde de rebound naast. Madou knalde een afgeweerde hoekschop voorlangs. Vanderplaetsen ging in de fout op Dolleslaegers en ook Lovendegem kreeg een penalty. Van de Velde koos de goede hoek en Baeten was er aan voor de moeite. Kesikbas bediende Dolleslaegers maar die kon niet afwerken. Toen Hennebert de thuisverdediging te grazen nam bood hij Dolleslaegers het verdiende doelpunt aan.

KVE Drongen: Van De Velde, Vanderplaetsen, Stevens, Pieters, B. De Clercq (72’ Depauw), Fredrick, De Coninck (65’ Vandebuerie), Vandenbussche, C. De Clercq, Verdonck (55’ Daeseleire), Hellemonds.

KSK Lovendegem: De Paepe, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas (90’ De Witte), Bouchaala, Vanoverschelde, Madou, Kalkan (55’ Hennebert), Martens, Sucaet.

Doelpunt: 85’ Dolleslaegers 0-1.

Geel: Vanderplaetsen, Pieters en Fredrick