Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Schiervelde
Cercle Brugge glansloos naar finale
Fabian Morren

Cercle Brugge neemt het in de finale van de Beker van België op tegen AA Gent. Groen-zwart verloor de terugwedstrijd tegen Roeselare met 3-1. Eerder had Cercle de heenmatch echter met 3-0 gewonnen.

Na drie minuten gaf niemand Roeselare nog een kans. Na een duwfout van Damir Mirvic wees ref Johan Verbist al erg vroeg in de wedstrijd naar de stip. Jelle Vossen zette de strafschop vervolgens om. Roeselare reageerde snel, maar Bram Verbist was attent en voorkwam zo de gelijkmaker. Cercle speelde zeker geen sterke eerste helft en soms had de wedstrijd wat weg van een oefenpot.

Maar Mama Dissa bracht er tien minuten voor de rust verandering in. De aanvaller verlengde een vrije trap van Stefaan Tanghe in doel. Roeselare moest op dat moment echter nog vier keer scoren. Toch ging de thuisploeg ook de tweede helft met volle moed van start. Dat loonde al vrij snel in de 2-1. Jeremy Huyghebaert nam de bal in één tijd op de slof en scoorde een schitterend doelpunt.

Cercle Brugge was nergens meer en Roeselare kreeg ook nog wat hulp van Dejan Kelhar. De verdediger bracht met een owngoal zijn team nog meer in de problemen. Roeselare moest op dat moment nog altijd twee keer scoren maar de twijfel sloeg toch toe bij Cercle. De thuisploeg speelde sterk en leek zelfs op weg naar een vierde treffer.

Damir Mirvic dacht er evenwel anders over. De Bosniër deelde een slag uit aan Anthony Portier en kreeg rood. Wat later werd Roeselare-coach Dennis Van Wijk nog naar de tribunes verwezen. Op dat moment was de kwalificatie voor Cercle echter al op zak. Roeselare kan zich nu volledig concentreren op de eindronde.