Ancelotti: "Uitschakeling kan een voordeel zijn"

Ward Callens
| 0 reacties
Ancelotti: "Uitschakeling kan een voordeel zijn"
Foto: © SC

Het Europees programma van Chelsea zit er dit seizoen al op. De Blues werden uitgeschakeld door Internazionale. Chelsea-trainer Carlo Ancelotti denkt daar voordeel uit te halen met het oog op de titelstrijd in Engeland.

“De kwartfinales vereisen veel energie, zowel op fysiek als mentaal gebied,” vertelt Carlo Ancelotti in een interview met BBC. “Kijk, voor ons was de uitschakeling mentaal een zware klap. Maar de 5-0 winst op Portsmouth was een goed medicijn. We bekijken het nu wedstrijd per wedstrijd.”

Chelsea is in de Engelse Premier League verwikkeld in een spannende titelstrijd met Manchester United en Arsenal, die wel nog uitkomen in de Champions League. Op drie april ontmoet Chelsea Manchester United. Vier dagen na de verplaatsing van de Red Devils bij Bayern München.

“In deze fase van de competitie maakt één punt verschil nog niet veel uit”, meent Ancelotti. “Elke titelkandidaat moet zijn wedstrijden blijven winnen. Alleen als je fysiek en mentaal fit bent, kan dat”, aldus de Italiaanse oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties