Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Emirates Stadium
Barcelona verzuimt het om Arsenal af te maken
Manuel Gonzalez

Barcelona heeft vanavond een schitterende partij gespeeld bij Arsenal in de kwartfinales van de Champions League, maar moest uiteindelijk toch nog een gelijkspel toestaan.

Barcelona begon dominant aan de partij en speelde Arsenal bij momenten van de mat. Maar de Londenaren mochten blij zijn dat doelman Almunia in de eerste helft nog de nul op het bord kon houden. De creativiteit die Arsenal in de Engelse competitie aan de dag legt, was nergens te bespeuren. The Gunners geraakten nauwelijks tot aan het doel van Valdes.

De tweede helft begon uitstekend voor de Catalanen, want Zlatan (foto) zorgde meteen voor de voorsprong. Net voor het uur pegelde hij de 0-2 voorbij Almunia. Arsenal leek een vogel voor de kat, want het was nergens. Maar de invalbeurt van Walcott bracht zuurstof voor de thuisploeg. De snelle vleugelspeler tilde het niveau van Arsenal omhoog en Walcott kon de aansluitingstreffer scoren.

Vijf minuten voor het einde beging Puyol een fout in het strafschopgebied, die leidde tot een rode kaart. Cesc Fabregas zette zich achter de bal: 2-2. In de laatste minuten van de partij ging Arsenal zowaar nog op zoek naar de zege, maar dat zou teveel van het goede geweest zijn. Het bleef uiteindelijk bij 2-2 en daar mag vooral Arsenal blij mee zijn.

Fabregas pakte in de eerste helft geel en is er al zeker niet bij voor de terugmatch in Camp Nou, toch wel een serieuze aderlating voor de Engelsen. Onze landgenoot Thomas Vermaelen speelde de hele partij.