Hannover helpt Bayern op weg naar landstitel

Ward Callens
| 1 reacties

Schalke 04 is er niet in geslaagd de volle buit te pakken op het veld van Hannover 96. De club uit Gelsenkirchen verloor uiteindelijk met 4-2. Als Bayern München zondag wint bij Leverkusen, dan loopt het vier punten uit op Schalke.

Hannover 96 – Schalke 04: 4 – 2

Voor Schalke 04 was de wedstrijd tegen Hannover van cruciaal belang om de druk op Bayern München hoog te houden. Maar ook Hannover 96 stond voor een levensbelangrijke opdracht. De thuisploeg verkeert immers nog steeds in degradatiegevaar.

Hannover leek zich het meest bewust van de ernst van de situatie waarin het verkeert, en nam en vliegende start. Na een kwartier stond het 1-0 na een eigen doelpunt van Heiko Westermann. Even later stond het al 2-0 via een doelpunt van Ya Konan (foto).

Na rust konden de bezoekers zich herpakken. Na treffers van Edu en Ivan rakitic op penalty kon Schalke de score weer in evenwicht brengen. In de laatste tien minuten kon Hannover echter opnieuw afstand nemen. Hanno Balitsch tekende voor de 3-2 en in extremis maakte Ya Konan er nog 4-2 van.

Hannover klimt dankzij de felbevochten zege naar de 16e plek in het klassement. Schalke 04 blijft tweede en kan Bayern München zaterdagavond de kloof zien vergroten tot vier punten.

Werder Bremen – SC Freiburg: 4 – 0

Werde Bremen is in volle strijd voor een Europees ticket en wist wat het moest doen tegen degradatiekandidaat SC Freiburg. De club van Claudio Pizarro liet in eigen huis alvast geen steek vallen.

In de eerste helft konden de bezoekers nog min of meer aanklampen. Aan het rustsignaal stond het 1-0, na een doelpunt van Pizarro. Na de koffie nam de thuisploeg gestaag afstand van Freiburg. Aaron Hunt, Pizarro en Mesut Ozil vonden de weg naar doel en schonken hun supporters een ruime overwinning.

Werder Bremen verstevigt door de overwinning zijn vijfde plek in de Bundesliga. Het nadert tot twee punten van Bayer Leverkusen, de derde in de stand. De top drie in Duitsland mag volgend seizoen aantreden in de Champions League.