wesWesterlo
lokSporting Lokeren
Datum: 14/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint van mak Lokeren
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Westerlo wint van mak Lokeren
Foto: © SC

In groep A van de play-offs II heeft Westerlo een simpele zege geboekt op Lokeren.

Na amper twee minuten kwam de thuisclub al op voorsprong in het Kuipke. Iakovenko schoot naar doel en Lilliu duwde in de rebound binnen. Bij Westerlo stond Bart Deelkens trouwens tussen de palen in plaats van titularis Yves De Winter. Lokeren liet Dupré, Strul en El Mouataz buiten de kern.

Westerlo was de beste ploeg en onder leiding van een schitterende Molenberghs kreeg het genoeg kansen om de score uit te diepen. Maar zowel doelpuntenmaker Lilliu, Iakovenko als Molenberghs zelf kwamen niet tot scoren. Tot overmaat van ramp kon Lokeren bij hun eerste poging in de extra tijd bijna gelijkstellen, maar Tiko miste onbegrijpelijk.

Lokeren begon nog met een beetje hoop aan de tweede helft, maar die was al snel gekelderd toen Vanaudenaerde in de vlucht voor de 2-0 tekende. Zijn schot week onderweg wel nog af.

Daarna bleef Westerlo het initiatief naar zich toe trekken, maar de wedstrijd was duidelijk gespeeld. Lokeren kwam amper in het stuk voor en de partij bloedde dood. Helelmaal op het einde liet Ruiz nog de derde goal liggen en ook Golan miste nog een schietkans.

Door de zege komt Westerlo op vier punten in groep A, dat zijn er evenveel als Lokeren, maar beide teams zijn zo goed als uitgeschakeld. De strijd om de eerste plaats zal gaan tussen KV Mechelen en Cercle Brugge. (AN)

Herbeleef Westerlo - Sporting Lokeren