Kruibeke J.Vl.
Grembergen
Datum: 18/04/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadion Kruibeke
Enthousiast Grembergen zet Kruibeke een pad in de korf
Gentil Dossche
| 0 reacties
Enthousiast Grembergen zet Kruibeke een pad in de korf
Foto: © SC

Nu de druk van de Grembergse schouders was afgevallen gingen de bezoekers vrank en vrij hun kans. Een mak Kruibeke zag de eindrondedromen zwaar gehypothekeerd worden.

Na een lange studieronde zorgde Tim Vierbergen voor het eerste gevaar. Philip Govaert moest goed plat op een eerste poging en had even later een knappe save nodig bij een knal van Vierbergen. Aan het halfuur werd een kopbal van Johan Segers nog net van de lijn geveegd. Ward Vertonghen kopte een voorzet over de bezoekende muit. Grembergen koos voor de snelle tegenaanval en de doorgebroken Michiel De Prins vlamde op Jurgen De Maayer. Stijn Quintelier schudde dan een knap staaltje uit zijn mouw. Van op circa 25 meter katapulteerde hij het leder in de verste winkelhaak. Kruibeke reageerde met een doorgekopte bal van Segers die op de paal uiteenspatte.

Na de koffie ging Grembergen direct op zoek naar een tweede treffer. De Maayer was attent op een schot van Jorn Audenaert uit een scherpe hoek. Aan de overzijde had Govaert een save nodig bij een voorzetschot van Vertonghen. De bezoekers bleven aandringen en Daan Waegeman nam De Maayer op de korrel. Quintelier probeerde het met een plaatsbal maar De Maayer plooide niet. Toen Michiel De Prins in duidelijke buitenspelstand toch mocht doorgaan stond de thuisgoalie perplex. Kruibeke gaf zich niet gewonnen en Vierbergen liet de bezoekende verdediging ter plaatse. Zijn afgemeten voorzet werd door Johan Segers staalhard in de kruising geknald. De thuisploeg ging door op zijn elan maar Govaert was attent op een kopbal van Segers. In blessuretijd strafte Timothy Buyle verdedigend mistasten bij Kruibeke ongenadig af.       

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Vierbergen (83’ Noeninckx), Kuyé (70’ Martens), Vertonghen, Lenjou, Segers, Pieters

Grembergen:Govaert, Ydens, Windhey, Waegeman (87’ Baeyens), De Prins, Audenaert (65’ Van der Stockt), Buyle, Michiels, Quintelier, Van der Vreken, Cardon

Doelpunten:38’ Quintelier 0-1; 65’ De Prins 0-2; 71’ Segers 1-2; 91’ Buyle 1-3

Gele kaarten:Lenjou