Ninove
Meetjesland
Datum: 17/04/2010 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: De Kloppers
Ninove wint nipt van Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ninove wint nipt van Eeklo
Foto: © SC

Om nog een kans te maken op deelname aan de eindronde was Ninove verplicht om de drie punten thuis te houden. Eeklo gaf de thuisploeg flinke repliek maar kon een vroege achterstand niet ongedaan maken.

Ninove startte als een pletwals en Sonck mikte voorlangs. Even later moest Van Avermaet een vrijschop van Deraeve in corner duiken. Bij die hoekschop stond Beerens op de goede plaats om de score te openen. De thuisploeg nam gas terug en Eeklo kreeg een paar halve kansen. Een knal van De Palmenaere ging nipt naast en ook Vyncke miste de goede richting. Toen Sonck zich revancheerde op Vyncke mocht hij meteen gaan douchen. Toch bleef de thuisploeg voor het meeste gevaar zorgen met schoten van Goubert en Nechelput.

Na de koffie trok Eeklo verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De thuisverdediging stond onder druk maar gaf geen krimp. Enkele afstandsschoten zorgden voor spanning maar weinig gevaar. Een kanonbal van De Palmenaere stierf in de grijparmen van Callebaut. Aan de overzijde ging Van Avermaet goed plat op een poging van Goubert. In blessuretijd viseerde De Dobbeleer de paal maar de stand wijzigde niet meer.

VK Ninove:Callebaut, Boeykens, Van Belle, Timmermans (80’ Steenhout), Deraeve, Sonck, Beerens (86’ De Dobbeleer), Nechelput (55’ Van Poelvoorde), Torrekens, Noël-Dero en Goubert.

FC Eeklo: Van Avermaet, Van De Voorde (46’ De Jaeger), Eechout, Piessens, Gueyé, De Maesschalck, Decock (62’ Van Moorhem), Van Wingen (80’ Schoonackers), Vyncke, Deham en De Palmenaere.

Doelpunt:6’ Beerens 1-0.

Gele kaart: Vyncke. Rode kaart: 35’ Sonck.