Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stadion Bambrugge
Opstal laat Bambrugge sterretjes zien
Gentil Dossche

Hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht in de eerste helft, na de rust dicteerde Opstal de wet en Bambrugge kreeg een zware pandoering te verwerken.

De thuisploeg zorgde voor de eerste kansen maar Goossens en Roggeman knalden over. De bezoekers reageerden via Sesay en Lorenzo die echter niet konden afwerken. Halfweg de eerste periode had Persoons een knappe save in huis op een schot van Atilio. Overbuur Haentjens gaf geen krimp bij enkele halve kansen van de thuisploeg. Een kopbal van Keymolen werd van de lijn geveegd. Anthony Lorenzo krulde een vrije trap in de benedenhoek en Opstal mocht juichen. Lang duurde de vreugde niet want opportunist Kevin Goossens zorgde voor de gelijkmaker.

Na de koffie namen de bezoekers resoluut de wedstrijd in handen en Bambrugge moest lijdzaam toekijken. Persoons loste een vlam van Lorenzo en Bennet Buys verzilverde de rebound. Een kwartiertje later nam Buys de thuisportier opnieuw te grazen. Even later lag de thuisploeg uitgeteld toen Unaldi een voorzet in doel devieerde. Net voor affluiten zette Sesay de eindstand op het bord.

RC Bambrugge: Persoons, Clinckspoor, De Moerloose, Roggeman, Keymolen (73’ Haelterman), De Vis (64’ Rooms), Remon, De Prez, Van Lippevelde, Van Laere (68’ Van Impe), Goossens.

E. Opstal: Haentjens, De Mulder, Van Der Elst, Saerens, Van Hoomissen (22’ Unaldi), Harnie (84’ Van Den Abbeele), Buys, Atilio, Gyselinck, Lorenzo (86’ Segers), Sesay.

Doelpunten: 36’ Lorenzo 0-1, 39’ Goossens 1-1, 61’ en 77’ Buys 1-2 en 1-3, 80’ Unaldi 1-4, 90’ Sesay 1-5.

Gele kaarten: De Moerloose, Roggeman, De Mulder, Unaldi.