Ronaldo verlost Real in slotfase

Bram Coenen
| 9 reacties

Real Madrid behoudt dankzij een late goal van Cristiano Ronaldo kans op de landstitel. De Madrilenen klopten Osasuna met 3-2.

Real begon slecht aan de wedstrijd en moest al na negen minuten een eerste tegengoal slikken. Raul Albiol werkte de bal slecht weg en Juan Carlos Aranda kon profiteren. Hij omspeelde rustig Iker Casillas en zette de 0-1 op het bord. Real was niet meteen van slag en kreeg meteen na het tegendoelpunt kansen via Cristiano Ronaldo en Kaka. Doelman Ricardo toonde zich echter alert.

In de 23e minuut was het dan toch raak voor de Madrilenen. Met een knappe individuele actie zorgde Cristiano Ronaldo voor de 1-1. Daarna kregen we nog weinig kansen te zien en leken we op een 1-1 ruststand af te stevenen. Vlak voor rust werd Real echter abrupt opgeschrikt. Na voorbereidend werk van opnieuw Aranda, kon Kristian Vadocz de 1-2 tegen de touwen knallen. Real was opnieuw niet onder de indruk en kon twee minuten later alsnog de 2-2 scoren. Op voorzet van Granero kopte Marcelo de gelijkmaker tegen de netten. Real kreeg zelfs nog de kans om met een voorsprong te gaan rusten, maar Ricardo redde knap de vrije trap van Ronaldo.

De Koninklijke kwam gretig uit de kleedkamer, maar opnieuw bleek Ricardo moeilijk te kloppen. Real mocht zelfs van geluk spreken dat Aranda en Shojaei wenkende kansen onbenut lieten. En toen het erop leek dat Real verdere averij ging oplopen in de titelstrijd, was het alsnog Ronaldo die de Madrilenen verloste. Op voorzet van Higuain kopt de Portugees aan de tweede paal binnen.

Real blijft dus op één punt van Barcelona in de stand. Barça treft deze week Tenerife. Real gaat op bezoek bij Mallorca. (AN)