Sleutelweekend in de Primera Division

Kristof Blomme
| 4 reacties
Sleutelweekend in de Primera Division
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Spanje het sleutelduel in de Primera Division op het programma. Indien Barcelona wint bij Sevilla kan de titel ze nog moeilijk ontglippen.

Zowel Barcelona als Real Madrid hebben er een ijzersterk seizoen opzitten in de Primera Division, enkele cijfers. Barcelona is leider met 93 punten, Real Madrid telt amper één punt minder. Ter vergelijking, vorig seizoen pakten de Catalanen de titel met 87 punten. Nummer drie Valencia telt 25 punten minder, Sevilla volgt op 33 punten. Barcelona scoorde 91 keer en heeft een doelsaldo van +69, Real Madrid scoorde nog vijf keer meer met een doelsaldo van +61. Real won 30 van de 36 wedstrijden, Barcelona won één match minder. Barça verloor dan weer amper één wedstrijd, terwijl de Koninklijke in vier matchen onderuit ging.

Zaterdagavond trekt Barcelona naar Sevilla, de vierde in de stand. Met een thuismatch tegen Valladollid op het programma op de slotspeeldag lijkt de Primera Division nu beslist te worden. Indien het de drie punten meepakt naar Barcelona lijkt de landstitel opnieuw een feit. Voor Sevilla staat er ook nog veel op het spel. Het nam afgelopen weekend de vierde plaats over van Real Mallorca, dat op slechts één punt volgt. Die vierde stek geeft recht op de voorronde van de Champions League.

Bij Sevilla is aanvaller Luis Fabiano twijfelachtig. Mogelijk wordt hij toch klaargestoomd. Dragutinovic, Cala, Sergio Sanchez, Navarro en Perotti blijven zeker aan de kant. De laatste twee wedstrijden tankte het alvast veel vertrouwen. Eerst werd Atlético Madrid verslagen met 3-1, nadien degradeerde het Santander met 1-5. Negredo scoorde vier keer in die twee wedstrijden, elf keer in totaal.

Barcelona wil nog een prijs pakken, nadat het werd uitgeschakeld in de Champions League. Iniesta en Abidal zijn niet fit, Piqué moet nog afwachten. Barcelona rekent eens te meer op Lionel Messi, die dit seizoen al 31 keer raak trof in competitieverband. Real Madrid voetbalt ook nog, op eigen veld tegen Bilbao, maar de grote aandacht zal ongetwijfeld uitgaan naar Sevilla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties