Patrick Kluivert geeft eindelijk toe dat hij stopt

Patrick Kluivert geeft eindelijk toe dat hij stopt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De carrière van Patrick Kluivert zit er op. De spits speelde al twee jaar geen profvoetbal meer, maar had nooit het einde van zijn profloopbaan aangekondigd. Dat doet hij nu wel.

Tegen NUsport geeft Kluivert eindelijk toe dat het gedaan is. Rijsel, waar hij in 2007/2008 nog speelde, is zijn laatste club geworden. "Ik kon het aan mezelf niet toegeven dat het gedaan was", aldus Kluivert. "Ik heb het nog nooit hardop geroepen."

Kluivert nam de definitieve beslissing niet zo lang geleden. "Weet je, ik ben 33 jaar, ik moet reëel zijn", legt hij uit. "Ik zal nooit meer mijn top halen. Dat is heel moeilijk om te zeggen. Héél moeilijk. Maar het zal nooit meer gebeuren; ik zal nooit meer zo goed worden als in mijn Barcelona-periode. Nou, dan kun je dus beter jonge jongens leren dat te bereiken."

Kluivert werd op 17-jarige leeftijd wereldbekend door in de CL-finale het beslissende doelpunt te scoren waardoor Ajax de beker met de grote oren veroverde. Hij speelde bij Ajax, AC Milan, Barcelona, Newcastle, Valencia, PSV en Lille.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties