Engelse topref moet Sunderland helpen

Engelse topref moet Sunderland helpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Howard Webb (foto), de Engelse ref die vorig seizoen de finale van de Champions League en de finale van het WK mocht leiden, moet Sunderland helpen. Manager Steve Bruce zit op disciplinair vlak met zijn handen in het haar.

FC Sunderland kreeg vorig seizoenen negen rode kaarten en in de opener afgelopen weekend tegen Birmingham City was het meteen opnieuw raak. Nadat Lee Cattermole met een tweede gele kaart van het veld was gestuurd, gaf de ploeg van doelman Simon Mignolet een 2-0-voorsprong nog uit handen. Het werd 2-2. Sunderland-manager Steve Bruce heeft genoeg van de rode kaarten omdat volgens hem de ploeg al veel punten op die manier verspeelde.

"Het is al moeilijk genoeg om in deze competitie te winnen met elf man. Ik heb de spelers uitgelegd dat we vorig seizoen om de vier wedstrijden met tien man kwamen te staan. Dat kan ik gewoon niet aanvaarden. Die nukken moeten eruit", aldus Bruce.

De Sunderland-manager kwam nu op het idee om de expertise van de Engelse topscheidsrechter Howard Webb binnen te halen. De ref zal deze week een uiteenzetting geven aan de spelers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties